Древен Български Календар

Днес е: Ден: 30, Месец: Шести, Година: 7529
Код на продукта: dreven-balgarski-kalendar
Наличност: В наличност
119.00лв.

Възможна персонализация

Количество:


Вдъхновени от Станислав Цанов и неговият клип за Древния Български Календар, ние от TinyBulgaria решихме да създадем наш модел на календара на древните българите. След повече от 2 години работа по проекта и защитени авторски права, можем да се похвалим с единствения според нас автентичен и точен модел, който нарекохме Древен Български Календар. Ние вярваме, че това е най-българския предмет създаван някога, който съдържа много познание, символика, сила и трябва да присъства във всеки български дом, за да носи позитивна енергия и закрила.


Структурата и елементите на българския календар са възстановени по исторически документи, традиционната българска празнична система, митологията и фолклора. Всеки елемент е подбран специално и има своята символика и значение. Заедно с календара ще получите подробно описание, възможност за приравняване на дати от Григориански към Древно Български календар и достъп до исторически източници, които сме използвали за пресъздаването му (PDF от 260 страници).


Моделът е механичен, като всеки ринг може да се позиционира спрямо вашето желание, което дава възможност да се ползва и като вечен календар.

Възможно е да персонализирате календара и той да стане уникален, като изберете важна за Вас дата (рожден ден, годишнина, юбилей и др.), която ние ще приравним (от Григориански към Древно Български) и вградим в дизайна. 


Състав: естествена дървесина.

Размер: 32 см диаметър.

Срок на изработка 5 до 7 работни дни.