Древен Български Календар

Днес е: Ден: 9, Месец: Четвърти, Година: 7528
Код на продукта: dreven-balgarski-kalendar
Наличност: В наличност
119.00лв.

Възможна персонализация

Количество:


Вдъхновени от Станислав Цанов и неговият клип за Древния Български Календар, ние от TinyBulgaria решихме да създадем наш модел на календара на българите. След повече от 2 години работа по проекта и защитени авторски права, можем да се похвалим с единствения според нас автентичен и точен Древен Български Календар. Ние вярваме, че това е най-българския продукт правен някога и съдържа много познание, символика и сила. 


Всеки клиент може да изберете дата, която е важна за него и ние ще я приравним спрямо Древния Календар (ще я вградим в дизайна).


Календара има механизъм за движение и всеки ринг може да се позиционира спрямо вашите желания, което дава възможност да се ползва и като вечен календар.


Структурата и елементите на българския календар са възстановени по исторически документи, традиционната българска празнична система, митологията и фолклора.
През 1976 г. ЮНЕСКО (Организация на Обединените нации за образование, наука и култура) обявява Древния Български Календар за най-точния в света.


Календарът е създаден към 5504 г.пр.Хр., което го прави и един от най-старите в света.


В нашият модел сме включили Розетата от Плиска, Глаголицата, Канатица, Елементи от шевици, равностранен кръст и числата 4,5,8,12, които са елементи от българската фолклорна култура, имат своята символика и вярваме, че носят позитивна енергия и закрила на притежателя му.


Състав: естествена дървесина.

Размер: 32 см диаметър.

Срок на изработка 5 до 7 работни дни.